0907 788 892 Po - Pi: 08:00 - 14:00

UYI OY-01 Respirátor FFP2 NR biely 1ks/bal

  • 1ks/bal
    Nový
    UYI OY-01 Respirátor FFP2 NR biely 1ks/bal
(0)
  • Vypredané
  • Kód produktu: 114752
  • Záruka: 24 mesiacovIČO: 12 mesiacov
  • Stav: Nový
  • 1,32 €
  • Bez DPH: 1,10 €

Príslušenstvo k dokúpeniu

Upozornenie: respirátory sú dodávané s krabičkou len pri zakúpení celého balenia.

Každý kus je balený samostatne, hygienicky.

Antivírusový respirátor ​​s filtračnou triedou FFP2 zachytáva viac ako 95 % vírusov baktérií, prachových, peľových aj smogových častíc.

Respirátor FFP2, respiračné rúško

  • ochrana pred pevnými a kvapalnými zdraviu škodlivými látkami, prachom, dymom a aerosólmi,
  • častice môžu mať fibrogénny účinok, čo znamená, že z krátkodobého hľadiska môžu spôsobovať dráždenie dýchacích ciest a z dlhodobého hľadiska môžu viesť k zníženiu elasticity pľúcneho tkaniva,
  • celková miera netesnosti smie byť maximálne 11 %,
  • prekročenie najvyššej hodnoty vystavenia pri práci smie byť nanajvýš 10-násobné.

Masky na ochranu dýchacích orgánov s triedou ochrany FFP2 sú vhodné na použitie v pracovných prostrediach s prítomnosťou zdraviu škodlivých a mutagénnych látok v dýchanom vzduchu. Musia zachytávať minimálne 94 % častíc nachádzajúcich sa vo vzduchu do veľkosti 0,6 μm a smú sa používať nanajvýš do 10-násobného prekročenia najvyššej hodnoty vystavenia pri práci. Masky na ochranu dýchacích orgánov s triedou ochrany FFP2 sa používajú napríklad v kovospracujúcom priemysle alebo v banskom priemysle. V týchto prostrediach prichádzajú pracovníci do styku s aerosólmi, hmlami a dymom, ktoré z dlhodobého hľadiska vedú k vzniku ochorení dýchacích ciest, ako je napríklad rakovina pľúc, a výrazne zvyšujú riziko výskytu následných ochorení, napríklad aktívnej pľúcnej tuberkulózy. Naše masky navyše poskytujú chránia pred nepríjemným zápachom na pracovisku vďaka inovatívnemu systému filtrov uvex s vrstvou aktívneho uhlia.

Špecifikácia:

  • Materiál: Bavlna + netkaná látka
  • Trieda ochrany: FFP2
  • Stupeň filtrácie: ≥ 95%
  • CE certifikácia
  • Veľkosť: Univerzálna

Sú vhodnejšie proti vírusom obyčajné lekárske rúška alebo respirátory?

Je dôležité poznamenať, že ani rúška alebo respirátory (respiračné rúška) nemôžu zaručiť stopercentnú ochranu proti vírusom. Rúška bez filtrácie sú určené skôr na čiastočnú ochranu, nakoľko zadržiavajú vami vykašlané alebo kýchnuté infekčné mikro-kvapôčky, aby sa neprenášali ďalej, čo znamená, že chránia okolie pred chorým človekom.

Respirátor alebo respiračné rúško po nasadení filtruje vzduch, ktorý vdychujete a zachytáva škodlivé látky, aby sa nedostali do vášho dýchacieho systému. Používanie respirátora je doplnkovou ochranou, rovnako ako ochranné okuliare alebo ochranný odev. Respirátor je jednorazová ochranná pomôcka a bežne je určená na 8 hodinové použitie.
 

Aký respirátor si zvoliť pre ochranu pred baktériami a vírusmi?

Jedným z najrozšírenejších sú respirátory s označením KN95 a N95. Toto označenie certifikátu zabezpečuje podľa Národného inštitútu pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci (NIOSH) ochranu nositeľa pred 95% vzdušnými časticami s priemerom 0.3 μm alebo väčšími. Podľa WHO je doporučená takáto ochrana ako minimálny štandard. Označenie FFP2 je ekvivalent ochrany N95 a FFP3 je ako najvyššia ochrana pri respirátoroch, ktoré máju až 99%-nú filtráciu častíc.
 

Správne nasadenie masky

Pred prvým použitím je potrebná dôkladná hygiena rúk pomocou mydla a teplej vody. Po umytí rúk priložte vrchnú časť respirátora k tvári a následne pritlačte na tvár jeho spodnú časť. Keď respirátor dokonale priľne k vašej tvári, upravte elastické popruhy tak, aby ho udržiavali v bezpečnej polohe. Správne nasadená ochranná maska musí tesne doliehať k tvári a má zakrývať ústa, nos aj bradu. Muži by mali byť oholení, nakoľko brada môže spôsobiť netesnosti. Pri snímaní masky sa dotýkajte iba popruhov, nie časti, ktorá filtrovala vzduch.

Respirátor, respiračné rúško (FFP2)

Z dôvodu ochrany zdravia a z hygienických dôvodov nie je možné tovar vrátit v 14-dňovej lehote.

Uvedené informácie sú prevzaté od výrobcu. Výrobca bez predchádzajúceho upozornenia môže meniť parametre produktov, preto nezodpovedáme za rozdiely a zmeny v popise. Uvedené obrázky sú ilustračné.

Ďalšie charakteristiky

Spôsob upevnenia: Na gumičky (cez uši)
Výdychový ventil: Nie

Hlavné charakteristiky

Balenie: 1 ks
Materiál : Bavlna + Netkaná textília
Trieda ochrany: FFP2
Určenie: Unisex
Farba: Biela

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!